Testovací proužky pro stanovení kvality kuchyňského oleje
Kód: 3574


Detailní popis produktu
Testovací proužky pro stanovení kvality kuchyňského oleje jsou určeny pro měření volných mastných kyselin (FFA) v oleji. Čím vyšší je obsah volných mastných kyselin v oleji, tím vyšší je hodnota kyselosti (AV). Hodnota kyselosti vyjadřuje počet miligramů hydroxidu draselného (KOH), které jsou potřeba k neutralizaci mastných kyselin v 1 gramu vzorku oleje. Ponořením konce testovacího proužku, který je nasycený činidlem, na 2 sekundy do oleje se dojde k jeho absorpci. Mastné kyseliny v oleji následně reagují s hydroxidem draselným obsaženým v činidle a na základě zbarvení testovacího proužku se určí koncentrace volných mastných kyselin v oleji.
Používáním kuchyňského oleje se jeho kvalita neustále snižuje. Tento proces je charakterizován změnou struktury základních molekul (triglyceridů). Vedlejší produkty, které jsou vytvářeny, jsou převážně polární směsi mezi kterými jsou i volné mastné kyseliny (FFA). Testovací proužky pro stanovení kvality kuchyňského oleje využívá koncentrace volných mastných kyselin jako ukazatele stupně snižování kvality oleje.
Upozornění: Testujte pouze odebraný vzorek oleje, který se po stanovení zlikviduje.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Testovací proužky |
---|---|
Záruka: | 1 rok |
Hmotnost: | 0.1 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.