D.E. Filtrační křemelina F10

Kód: 1047/1 K
od 51 Kč / ks od 42,15 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Filtrační křemelina F10

  • Vysoká čistota 
  • Pro potravinářské provozy
  • Pro filtraci nápojů
  • Nízká sypná hmotnost
  • Velký sorpční povrch
  • Zdravotní nezávadnost

Detailní informace

Balení: 1 Kg
Skladem (91 ks) | 1047/1 K
51 Kč / ks
42,15 Kč bez DPH
Balení: 15 Kg
Skladem (18 ks) | 1047/15
423,50 Kč / ks
350 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Průchod filtrované látky vrstvou křemeliny je jeden z nejrozšířenějších způsobů filtrace v potravinářském průmyslu. Ložisko křemeliny se vytvořilo v třetihorách z křemičitých schránek odumřelých sladkovodních rozsivek (diatomacei). 

Nejširší uplatnění má filtrační křemelina v potravinářském průmyslu při filtraci piva, vína a ovocných šťáv. Používá se také v mlékárenství, škrobárnách, čistírnách, tukovém a papírenském průmyslu, jako plnivo při výrobě barev, laků, epoxidových pryskyřic, lešticích a čisticích prostředků, ve farmacii a v zemědělství jako nosič chemických látek.

POUŽITÍ

Široká oblast použití křemeliny je umožněna výjimečnými vlastnostmi této suroviny, kterými jsou především nízká sypná hmotnost, velký sorpční povrch, jemnost a zdravotní nezávadnost.

Parametry
Filtrační rychlost 60 - 100 l/min.m²
Permeabilita 0,080 - 0,150 Darcy
Sypná hmotnost max. 210 kg/m³
Hustota za mokra max. 500 kg/m³
pH vodního výluhu 7 - 9
Technologická vlhkost max. 1 %
Zápach žádný
Chuť žádná
Barva béžová
Zbytek na sítě
0,250 mm max. 0 %
0,045 mm max. 0,02 %
Chemické složení
SiO2 min. 80 %
Al2O3 max. 13 %
Fe2O3 max. 1,5 %
Ztráta žíháním max. 0,5 %
Obsah škodlivin
As < 10,0 mg/kg
Pb < 10,0 mg/kg
Ostatní těžké kovy < 50,0 mg/kg
Výluh 
Al max. 250 mg/kg
Ca max. 35 mg/kg
Fe max. 80 mg/kg

Uvedené hodnoty mají informativní charakter.

Doplňkové parametry

Kategorie: Filtrační média
Záruka: 2 roky
Aplikace: Pitná voda, Procesní voda, Potraviny a nápoje
Funkce filtrace: Mechanická / odstranění zákalu, Adsorbce rozpuštěných látek, Absorbce pevných látek
Typ filtru: Svíčkový křemelinový

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.